Som et supplement til de mange linjefag, har vi også valgfag på skemaet. I valgfagene får du mulighed for at prøve sjove, skæve og spændende ting af i en lettere og kortere udgave. Skoleåret vil typisk være opdelt i tre valgfagsperioder og således give mulighed for at vælge valgfag mere end én gang. Tag et kig ned af siden og se nogle eksempler på de valgfag vi tilbyder.

I RUM arbejder vi med at udsmykke rum, fordi vi ved at rum påvirker os.

Vi skal arbejde med at udsmykke forskellige rum på skolen. Der skal vi forholde os til hvilke farver, stemninger og funktioner vi synes rummet skal have. Vi skal på jagt efter gode loppefund og designe og dekorere små møbler og lamper. Måske skal vi male vægge, sy puder eller tapetsere, det finder vi ud af sammen.

Vi arbejder med teater- og filmgenren gennem både manuskriptarbejde, improvisationer, leg og øvelser. Vi træner med henblik på, blive i stand til at skabe troværdige personer/karakterer i overensstemmelse med genre og udtryk(mimik, gestik, stemme, tale, vejrtrækning osv.).

I spring arbejder vi med gymnastiske spring, f.eks. araber-flik, baglæns- og forlæns saltoer, spring på både trampolin og air-tracks. Der indgår generel styrketræning i træningen, da det er en vigtig forudsætning for spring. Det kan være en god ide, hvis man har vælger parkourlinje også at vælge spring
OBS: Spring er en del af skolens gymnastikopvisninger og vælger man spring har man det i alle tre valgperioder.

Krea indeholder forskellige emner som tegning, maleri, skulptur, landart osv. Faget kræver ingen forudsætninger. Mange har ikke tegnet siden de små klasser, og dermed ikke blevet bedre siden dengang. Her handler det bare om at være kreativ inden for det niveau, man er på. Det er en god følelse at fordybe sig i et emne, hvor man ofte kommer helt ned i gear og glemmer tid og sted.

Sammenspil handler om socialt samvær, udvikling og inspiration. Kunne du tænke dig at hygge samt og fordybe dig i forskellige genrer og prøve at spille musik sammen med andre, så er dette et fag for dig.

Vi forkæler vores sind.

Vi laver øvelser, der hjælper med at holde negative tanker væk og skabe gode vaner om den måde vi tænker om os selv på. Vi laver samtalesaloner om drømme og hvad det gode liv egentlig er. Mindfullnes, skuldermassage og frisk luft, vil også være en del af valgfaget.

”Yoga is a state in which you are present – really present – in every moment in every action.”
Yoga er et supergodt træningssystem for HELE kroppen og ALLE kan være med. Yoga fokuserer på åndedrættet, som hjælper dig til at slappe af og få ro på alle de tanker der kører, i en sjov, men også hektisk efterskole hverdag.

Lær den akustiske guitar at kende, så du kan spille på den.
Akkorder, rytmer og udvalgt teori vil være omdrejningspunktet, når vi sammen tager fat på guitaren, som det skønne og givende instrument det er.

Du skal ikke nødvendigvis kunne noget på forhånd, men du skal have lyst til at øve dig flere gange om ugen.

Der skal nørdes, men det er ikke kun computerspil. At nørde med noget, er at gå i dybden og blive helt opslugt af et projekt. Der skal kodes og programmeres. Der skal bygges modeller og laves eksperimenter. Vi skal bygge vores egen drone. Alle kan være med, så find din indre nørd frem.

Hensynet til den enkelte spillers niveau og ambitioner i fodbold vægtes højt - og hos os har vi egen hal, udendørs træningsbaner samt en minikunststofbane med bander og ikke mindst projektører, så der kan spilles døgnet rundt. Foruden at udvikle sig som fodboldspiller, især teknisk og taktisk, så handler det også om at lære at tage ansvar, at være holdspiller og en god kammerat.

I parkour er der frihed til at lave sin egen stil. Der er ikke de samme faste rammer, som er gældende i andre sports- og idrætsgrene på efterskoler. Når vi dyrker parkour og freerunning på vores efterskole, er der derfor ikke noget, der er forkert eller rigtigt. Der er til gengæld masser af plads til at komme med ideer, der kan udvikle både "springene", andre og ikke mindst, dig selv.